Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’deki depremler ve Yunanistan’daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginliğin azaldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.

Başbakan Miçotakis, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi ve Yunanistan’da meydana gelen, ülke tarihinin en ağır tren kazasının ardından, karşılıklı dayanışma ruhu ile iki komşu ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama yaşandığını dile getirdi.

Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, iki ülke arasındaki ilişkilerle ilglili olarak, "Kabul edilemez provokasyonlarla dolu uzun bir dönemin, saldırgan bir tutumun olduğu uzun bir dönemin ardından bugün gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz. Gerginliğin azaldığı, olumlu tavırların ve olumlu davranışların sergilendiği bir dönem." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından Yunan halkında, depremzedelerin acısını paylaşma duygusu oluştuğunu ve Türkiye’nin tavrı ile de iki ülke arasında, karşılıklı olarak "odak noktalarında bir kayma" yaşandığını belirten Başbakan Miçotakis, "Ölümcül deprem halklarımızı insani boyutta birbirine yakınlaştırdı." dedi.

Editör: Kerim Öztürk