Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

Van’ın Gevaş ilçesi açıklarında, Van Gölü üzerinde bulunan Akhtamar Adası'nda yer alan tarihi Akdamar Kilisesi'nde 10’uncu kez ayin düzenlendi. Ayine yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda Ermeni katıldı. Ayinde toplumsal barış mesajı verildi. 

İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Van Gölü'nde yer alan tarihi Akhtamar Kilisesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 2005 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kilise 2007 yılında düzenlenen uluslararası törenle 'anıt müze' olarak faaliyet göstermeye başlamıştı.

Tarihi Akhtamar Kilisesi'nde ilk ayin de 95 yıl aradan sonra 19 Eylül 2010'da yapılmıştı. Her yıl eylül ayında düzenlenen ayine katılmak isteyen binlerce kişi, Akhtamar Adası’nda buluşuyor. Yılda 1 gün ayin izni verilen kilisede, 2015 yılında 'güvenlik' gerekçesiyle ayinlere 3 yıl ara verilmişti. Tarihi kilise bu yıl 10’uncu ayine ev sahipliği yaptı. Pandemi nedeniyle önceki yıllarda sınırlı katılımın olduğu Ermeni ayinine bu sene bir sınırlandırma getirilmedi. (DUVAR)

Editör: Kerim Öztürk